This image for Image Layouts addon

A darts története

...néhány száz évvel ezelőtt egy átfázott angol íjász elhatározta, hogy kellemesebb módot választ a gyakorlásra a téli hónapokban. Letette íját, levágott a nyílvesszőjéből és elvonult a közeli pub kellemes melegébe és kényelmébe, ahol ügyességét úgy gyakorolta, hogy a lerövidített nyílvesszőket a falra akasztott farönkszeletbe dobta. Mellé állt egy másik íjász, aki megpróbált az előzőnél jobb eredményt elérni és ezzel megszületett a vetélkedés, a játék, a sport.  A dartsban két szakágat különböztetnek meg, a tábla és a nyilak anyagától függően. Az egyik a steel darts, a másik a soft darts.  

Darts áraink:

10:00-18:00 - 1080 Ft/óra/pálya
18:00-04:00 - 1620 Ft/óra/pálya
 
A rendszerünk percalapon számol.
 
A soft darts gépeink zsetonnal működnek. A zsetonokat a pultnál lehet megvásárolni.
A zseton ára 150 Ft/db.
This image for Image Layouts addon

Soft darts

avagy, a gépesített játék

A darts egyre növekvő népszerűségének újabb hatalmas lökést adott a játék gépesített változata, az úgynevezett soft darts játék. Itt a játék lényege nem változott, viszont a verseny menete leegyszerűsödött, hisz a játék levezetését a gép saját maga végzi szórakoztatóbbá téve ezzel a játékot. Mára a világon számos cég gyárt soft gépet, melynek köszönhetően látványos nagy érdeklődést keltő nemzetközi versenyek kerülnek megrendezésre

This image for Image Layouts addon

Steel darts

egyszerűen csak darts

Steel dartsnak nevezik azt a játékot, amikor fémhegyű (steel=acél) nyíllal szizál (vagy ritkábban egyéb anyagú) táblára dobnak.  Mivel a nemzetközi versenyeken és a Vb-n is fémhegyű nyilakkal játszanak, a steel darts-ot egyszerűen a darts szóval azonosítják.   A sport legfőbb irányító szervezete a World Darts Federation (WDF), a legprofibb játékosok azonban a Professional Darts Corporation versenyein vesznek részt, így a világbajnokságon is.  A darts játék egyre nagyobb ismeretségének köszönhető, hogy a 2001-ben az angol parlament hivatalosan is sporttá nyilvánította, és ezzel egy időben megtörtént a darts olimpiai szakszövetségek közé történő felvételének kérelme.

darts táblaAz alábbi szabályok érvényesek általában a darts sportágban, ám a különböző versenyek kiírásaiban ezek változhatnak, illetve egyéb szabályokkal egészülnek ki. 

A tábla elhelyezése 
A táblától 237 cm-re kell állnia a dobónak. A tábla középpontjának magassága a talajtól mérve 173 cm. 

 

darts értékekDobásnál mindkét lábnak a dobóvonal mögött kell lennie.  Az eldobott nyilat akkor sem lehet újra eldobni, ha az nem érte a táblát.  Az elejtett nyílért a dobóvonalon belülre is be lehet lépni.  Számolás Steel játékban csak a táblából a játékos által kivett nyilak pontértéke számít.
 
Soft játéknál 'amit a gép megad' elv érvényesül. /A Magyar Darts Szövetség szabályzata alapján ez alól kivételt képez a kiszálló szektorra dobott utolsó nyíl. Abban az esetben ha az bent áll a táblában, de a gép mégis tévesen számolta./

  • '01 játékok (901, 701, 501, 301 ezek ugyanazon elven mennek végig, csapatjátékban 1001-gyel szokás kezdeni) 
  • Cricket (3*20, 3*19, 3*18, 3*17, 3*16, 3*15, 3*tripla, 3*dupla, 3*bull) 
  • Short Cricket (3*20, 3*19, 3*18, 3*17, 3*16, 3*15, 3*bull) 
  • Ausztrál Cricket 
  • Shanghai Bull Master 
  • Eliminator

Szalonunkban biliárd és darts kellékeket/felszereléseket is vásárolhatsz, melyek között biztosan megtalálod a számodra minőségben és árban is megfelelőt.

Nyitvatartás:

Biliárdszalon:

csütörtök - szombat
10:00-04:00

vasárnap - szerda
10:00-02:00

Koktélbár:

kedd, szerda, csütörtök
17:00-01:00

péntek, szombat
17:00-03:00

Partnerek:

 banner pollus

Nyitvatartás:

Biliárdszalon:

hétfő - szombat
10:00-04:00
vasárnap
10:00-02:00

Koktélbár:

kedd - szombat
17:00-24:00
vasárnap zárva

Partnerek:

katakomba logo 

  banner pollus