A Koktélok Története és Klasszikusok, Amiket Ki Kell Próbálnod

Helló Koktél rajongók! 🌟 Ma egy igazán különleges utazásra hívunk, ahol nemcsak a koktélok történetébe pillanthatsz be, hanem megismerheted azokat a klasszikus italokat is, amiket minden koktélrajongónak érdemes kipróbálnia. Készülj fel egy ízletes kalandra!

A Koktélok Története:

  1. Kezdetek:

A 19. század végén jelent meg először a „koktél” kifejezés. Akkoriban a koktélok a bártenderek kreatív kísérleteit jelentették, és a szó jelentése is elég színes volt – a különböző italok keverékétől kezdve a díszítésig. Az első dokumentált recept egy bizonyos "The Balance and Columbian Repository" nevű újságban jelent meg 1806-ban, amelyben a „koktél” mint italkeverék szerepelt.

  1. A Koktélkultúra Fejlődése:

A koktélkultúra az Egyesült Államokban a 19. század végén kezdett igazán fejlődni. Ekkor kezdtek megjelenni az első igazi koktélbárok, és bártenderek, mint Jerry Thomas, aki az első koktélkészítő könyvét írta, formálták a koktélok világát. A koktélok ekkor kezdtek el terjedni, és egyre több változata jelent meg.

  1. A Modern Koktélok Megjelenése:

A 20. század folyamán, különösen a Prohibíció idején, a koktélok reneszánszukat élték. Az italokat különböző szesztilalmak ellenére is kreatívan alakították. A mai modern koktélok, amiket ma élvezhetünk, sok új trendet és innovációt tükröznek, mint például a házi készítésű szirupok és a különleges ízesítések.

Klasszikus koktélok, amiket ki kell próbálnod:

  1. Mojito:

Ha frissítő, mentás italra vágysz, akkor a Mojito az, amit keresel. Ez a kubai klasszikus rum, lime, menta, cukor és szódavíz kombinációja, ami tökéletesen megidézi a trópusi hangulatot. A legjobb Mojitót Budapest belvárosában, ahol a legjobb mixereket találhatod, érdemes kipróbálni.

  1. Martini:

A Martini a koktélok királya, amely az elegancia és a klasszikus stílus szimbóluma. A Dry Martini gin és vermut keverékéből készül, míg a Vodka Martini, ahogy a neve is mutatja, vodkából. Ha igazán autentikus Martini-t szeretnél, keresd a legfinomabb példányokat a belváros elegáns koktélbárjaiban.

  1. Old Fashioned:

Az Old Fashioned a koktélok nagy öregje, és az egyik legismertebb klasszikus. Bourbon, cukor, bitters és egy kis víz keverékéből áll, amelyet narancshéjjal díszítenek. Ez az ital a hagyományos koktélok tökéletes példája. Budapest egyik hangulatos, autentikus bárjában biztosan találkozhatsz vele.

  1. Margarita:

A Margarita, a mexikói koktélok koronázatlan királya, a tequila, lime és triple sec keverékéből készül. Édes és savanyú ízvilága sokak kedvence. Ha egy jó Margaritára vágysz, ne hagyd ki a belváros legjobb mexikói stílusú koktélbárjait.

  1. Negroni:

A Negroni egy olyan koktél, ami a bitter és édes ízek tökéletes egyensúlyát kínálja. Gin, vermut és Campari kombinációja adja az ital jellegzetes ízét. Ez a klasszikus olasz koktél különleges élményt nyújt, amelyet érdemes kipróbálni Budapest trendi koktélbárjaiban.


Noiret koktélbár:

Nálunk nem csak a klasszikusokat kóstolhatod meg, de bármilyen is legyen a hangulatod nálunk biztosan megtalálod amit keresel. A hét napjain különleges akciókkal készülünk neked mint például:

  • Kedd: minden koktél 30% kedvezménnyel 18 órától éjfélig a Koktélbárban
  • Szerda: Beefeater gintonic 30% kedvezménnyel 18 órától éjfélig a Koktélbárban
  • Csütörtök: Noiret Shot - vodka + választható szirup 30% kedvezménnyel 18 órától 2 óráig a Koktélbárban
  • Péntek: Aperol Spritz 30% kedvezménnyel 18 órától 2 óráig a Koktélbárban 

Remélem, hogy ez a bejegyzés inspirált arra, hogy elmerülj a koktélok izgalmas világában, és megkóstold a klasszikus italokat! Egészségedre!🍸

Opening hours:

Billiard room:

Thursday - Saturday
10:00-04:00

Sunday - Wednesday
10:00-02:00

Cocktail bar:

Tuesday, Wednesday, Thursday
17:00-01:00

Friday, Saturday
17:00-03:00

Partners:

 banner pollus

Nyitvatartás:

Biliárdszalon:

hétfő - szombat
10:00-04:00
vasárnap
10:00-02:00

Koktélbár:

kedd - szombat
17:00-24:00
vasárnap zárva

Partnerek:

katakomba logo 

  banner pollus